Hur är det att jobba som elektriker?

Hejsan, jag arbetar sedan ett par år som elektriker i Norrköping med omnejd och idag ska jag skriva om mitt jobb som jag tycker är det bästa jobbet som finns. Jag gör allt från installation av laddbox till elcentraler, belysning och mycket mer. Det är ett fantastiskt jobb som aldrig blir tråkigt. Jag har alltid gillat teknik och det är därför jag valde att bli elektriker. Jag kan inte tänka mig något annat jobb än detta. Jag trivs så himla bra och har aldrig haft ett problem med mitt jobb. Det finns alltid utmaningar och det gör att man lär sig nya saker hela tiden. Jag har aldrig varit den som har suttit still i ett jobb, utan jag vill alltid ha nya utmaningar och lära mig nya saker.

Det är inte alltid enkelt att jobba som elektriker, det finns många risker och man måste alltid vara försiktig. Men det är det värt, för när man ser resultatet av sitt arbete är det en fantastisk känsla. Jag har aldrig ångrat att jag blev elektriker och jobbar gärna extra för att se ett slutresultat som jag kan var stolt över.

Det finns ingen anledning till att inte bli detta, om man gillar teknik och vill ha ett utmanande jobb. Det här med installation av laddbox var även det en utmaning i början, men nu är det så många som vill få den här hjälpen så att jag har gjort det 100-tals gånger och nu gör man det nästan utan att fundera på hur man gör, kan nästan göra det i sömnen ju.

Så är det jobbet för dig? Då ska du absolut söka till yrkeshögskolan och bli elektriker! Jag lovar att du kommer inte att ångra dig, det är det bästa jobbet som finns! Hoppas du har lärt dig lite mer om vad det innebär!