Trådgårdstips for allergiker

Pollensäsongen kan få allergiker att avskyt växter. Medan det är sant att många blommor kan ge upphov till symptom, finns det fortfarande många, många blommor som inte bör orsaka lika mycket snuva. Här följer en rad olika tips för allergiker som vill ha en blommande trådgård.

Azaleor är beroende av insekter för pollinering. De släpper sällan pollen till vinden. Då alla azaleor är giftiga för människor är det klokt att inte lukta på blommarna för nära.

Den vackra bougainvillea-växten producerar väldigt lite pollen.

Begonier tenderar att kasta lite pollen. Alla populära typer av begonier är säkra satsningar för allergiker.

Du kanske inte har tänkt på att kaktusplantor har blommor, men de har det. Kaktusplantor kräver tvärbestämning från en annan kaktusväxt för att producera livskraftigt frö, men de litar inte på vinden för att sprida den. Insekter och fåglar tar hand om det för dem.

Hibiskusblommor producerar mycket tung pollen, som inte är luftburet. Men pollenallergiker bör vara försiktig med att dricka hibiskuste, som är gjord med blommorna och kan fortfarande innehålla pollen.

Hortensia påverkan på allergiker studeras fortfarande. De flesta är inte irriterande, särskilt de moderna sorterna. Men känsliga människor kanske vill undvika Pee Gee Hydrangeas (Hydrangea Paniculata) och Oak Leaf Hydrangea (Hydrangea quercifolia).

Iris sprider inte sin pollen via vinden. Irisblommans lutande blommor  är perfekt utformade för att locka humlor djupt inuti blomman, där de festar på nektar, medan de rubbar upp mot den klibbiga pollen och bär den av nästa blomma.

Hoppas att detta har varit till hjälp. Lycka till med er trådgård!