En valpkurs i Haninge jag verkligen rekommenderar

Såklart råder det delade åsikter kring det här med huruvida man ska gå med sin valp på valpkurs eller inte. Det finns de som inte alls tycker att det är bra och de som verkligen prisar det. Själv måste jag nog tilldela mig en roll i gruppen för de som prisar valpkurser. Det för att det är perfekt inte bara för personer som aldrig ägt en hund tidigare utan även för oss som har ägt flera hundar tidigare men som vill lära valpen nya saker. Det ger en utmärkt möjlighet för valpen att träffa andra hundar och lära sig att socialisera, vilket är otroligt viktigt, och de får även vara i olika miljöer, och desto fler olika miljöer man kan ha sin valp i desto bättre, eftersom det ökar chanserna för en lugn och harmonisk hund och familjemedlem.

Ett av de ställena där jag själv gick på valpkurs var på Hundläroverket AB i Haninge. Tyckte det var lagom stora grupper och att de som höll i kurserna var väldigt lugna och det kändes verkligen som att de kunde sin grej. Där fick till och med jag lite tips på saker jag inte tänkt på med mina tidigare hundar, och det är ytterligare ett bevis på hur bra det egentligen är med valpkurser.

Dessutom är det väldigt roligt inte bara för valparna att träffa andra valpar och hundar utan även för en själv att byta tips med andra. När jag gick på valpkurs nu sist på Hundläroverket AB så träffade jag många trevliga personer, en som än idag är min bästa väninna. Så om du tvekar huruvida du ska skriva in din valp på en kurs eller inte, sluta tveka, gör det, du kommer verkligen inte att ångra dig.